אכילה רגשית

מכירים את הסצנה? עבר עליכם יום רע ועמוס בעבודה, או רבתם עם הבעל או עם החמות, או סתם משעמם ואין תכנית מעניינת בטלוויזיה ויש ריקנות בלב – למה אתם פונים כדי להקל על עצמכם? - לא לתפוח עץ או ירקות, אלא למזון מנחם כמו שוקולד, עוגיות ושקיות חטיפים. האם תסתפקו בעוגייה אחת? ממש לא!!! בדרך כלל אתם מסיימים את כל החבילה. זוהי אכילה רגשית.
אכילה רגשית משמעותה שאתם פונים לאוכל כניחום על מצב רגשי ולא בגלל שאתם רעבים פיזית. רגשות שליליים כמו כעס, עצבות, חרדה ובדידות גורמים לאכילה גרועה. הבעיה היא שהמזון שאתם אוכלים כדי להרגיש טוב יגרמו לכם להרגיש רע. מנגד, אכילה יכולה להיות קשורה גם ברגשות חיוביים כמו שמחה ואהבה כדרך של גמול, חגיגה או רומנטיקה.
זהו מעגל סוחף – הרגשות הם אלו שגורמים לכם לאכילת יתר, אתם כועסים על עצמכם על ה"חזירות" והאכילה הפרועה, מרגישים רע והתוצאה מהתחושה הרעה – שוב אכילה.
חוקרים טוענים ש75% מאכילת יתר נגרמת על ידי רגשות. מכאן, שלא מספיק לתת עצות תזונתיות לאנשים בעודף משקל אלא יש לזהות את הגורמים הרגשיים – פסיכולוגים שגורמים לאכילה.
טיפול באכילה הרגשית יכלול :
* מודעות- כשאתם מודעים לתהליך האכילה, שינוי ההתנהגות יעשה ביתר קלות.
* הבחנה בין רעב, רצון ותשוקה לאכול. תחושת רעב היא בטן מקרקרת. רצון לאכול, הוא כאשר אתה מלא מארוחה ולוקח עוד מנה ותשוקה היא צורך פתאומי לאכול. שאלת המפתח: האם אני רעב???
* זיהוי הטריגרים הרגשיים הגורמים לאכילה
* זיהוי דפוסי מחשבה הגורמים לאכילה
* חשיבה עצירה והסחת דעת